Afganistan Prensinin Paris ve Londra, Haşimi Han'ın ABD gezisiyle ilgili detaylar hakkında bilgi veren İslam'ın Haydar Bammat'a mektubu - Islam Bek Khoudoiar Khan (My University, 1947)
Size daha önce de yazdığım gibi Prens Paristen 27 Mayıs’ta ayrıldı. Prenses Londra’ya kadar eşlik edecek ve orada 12 Haziran’a kadar kalacağı düşünülmektedir.... Prensin yakınlarını kaybetmesi sebebiyle son zamanlarda üzgün ve tasalı olduğu görülmektedir.... ... Haşimi Han Amerika’da şahsi maddi işleri ile uğraştı ve kimse ile önemli bir görüşme veya konuşma yapmadı... Yukarıdan da anlaşıldığı gibi Prens ve Haşimi Han hakkında tafsilatlı bilgileri ihtiva etmesi bakımından bu mektup önemlidir.
There is also a "worthy of attention" note in the left corner of the letter.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Islam Bek Khoudoiar Khan; Haşimi Han; Afghan prince; USA; Paris-France; London-England