Dağıstan hanları ve Gürcü knezlerinin daima Ruslara hizmet eden hainler olduğunu, mücahidin-i İslamiye'ye ihanet ettiklerini, hanların evlad ve ahfadının da Çarlık Rusyasını ihya etmek için Avrupa ve Türkiye'de çalışmalarına devam ettiklerini bildiren ve Kafkasya Müslümanları'na hitaben yazılan beyanname - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Kafkasya’da bulunan bütün Müslüman halklardan aşağıda yazılı istirhamlarımı önemle nazarı dikkate almalarını rica ederim. Bu ricalar ve nasihetler 7 madde halinde toplanmıştır.
The document may be dated 1919-1920.
Keywords: Dagestanis; Caucasus Muslims; Islam; İmam Hamzat, 1789-1835; Gotsinski, Necmeddin, 1862-1925; Ahmed Han; Denikin, Anton, 1872-1947; Turkey; White Russians; Khans of Dagestan; Georgian princes; Şeyh Şamil, 1797-1871