Hakkında öldü diye cereyan eden dedikoduları Alihan’dan öğrendiğini, Elizbar'ın görevden alındığını yazan, Haydar Bammat’ın gelip gelmeyeceğini soran, gelmeyecekse kendisinin gelip, bütün olup bitenleri ve gerçekleri anlatmak istediğini ifade eden ismi bilinmeyen birisinin Haydar Bammat'a mektubu - (:unkn) unknown (My University, 1939)
15 Mayıs tarihli mektubunuzu aldım. Hakkımda cereyan eden dedikoduları Avalov’dan değil Alihan’dan duydum... Elizbarov hakkında biliyorsunuz. Mektubunun devamında da Haydar Bammat’ın gelip gelmeyeceğini sormakta ve eğer gelmeyecekse kendisinin oraya gitmesine yardımcı olmasını istemekte, bütün olup bitenleri ve gerçekleri anlatmak istediğini ifade etmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Avalishvili, Zurab, 1876-1944; Vachnadze, Elizbar; Sulhanišvili, Aleksandr; Beyoğlu-İstanbul; Şangay, Mustafa (Uzdenov); İstanbul-Turkey