Çerkezya ve Dağıstan Halkları Birliği heyetinin Genel Barış Konferansı'na sunduğu muhtıra - (:unkn) unknown (My University, 1919)
Bu muhtıra Çerkez ve Dağıstan halklarıın geçmişine dair tarihi bilgi içermektedir. Muhtıranın sonunda; Çerkez Halkları ve Dağıstan Birliği'nin geçmişi, demokratik siyasal ve toplumsal kurumları, dil ve din çeşitliliği ile hiçbir zaman emperyalist bir güç olmayacağını, aksine Doğu halkları için Milletler Topluluğu’nun küçük bir örneği ve Avrupa ile Asya arasında barış ve uyumun bir unsuru olacağı belirtilmektedir.
Keywords: Circassians; Dagestanis; Caucasus; Paris Peace Conference, 1919-1920; Georgia; Russia; Europe; Asia; Black Sea; Caspian Sea; Mongols; Tatars