Altı ciltlik kitap yazdığını, iki cildi bitirdiğini, kitabın 5. cildi için Haydar Bammat'ın Tiflis'te temsilcilik yaptığı döneme ait yazışmalarının gerektiğini, ayrıca Pşımaho Kotse'nin de kendi muhtırasını göndereceğini ifade eden, delagasyondan çıkıp çıkmadığını soran Ahmet Tsalıkkatı'nın Haydar Bammat'a mektubu - Tsalıkkatı, Ahmet, 1882-1928 (My University, 1922)
Mülteciler Komitesi kurduk. Çerkesler bize yardımda bulunmuyorlar.... Ben 6 ciltlik kitabın ikisini bitirdim ve Paris’teki Delegasyondan bana Dağlılar Hükümeti ile ilgili materyallerin gönderilmesini istedim..... Kitabın 5. cildi için Tiflis’te temsilcilik yaptığın dönem ile ilgili olarak hatıra ve yazışmaların var mıdır? Veya elinde yoksa bana yazıp gönderebilir misin? Pşımaho Kotse de bana kendi muhtırasını gönderecekti ama hala göndermedi ona da hatırlatır mısın? Senin Delegasyondan çıktığını söylüyorlar, doğru mu?
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Bekir Bey; Sami Bey; Şamil, Said, 1901-1981; Tabiev; Halilov; Caferov, Memmed Yusuf, 1885-1938; Çokayev, Mustafa, 1890-1941; Paris Delegation; Circassians; Azerbaijanis; İstanbul-Turkey