Haydar Bammat tarafından "The Times" gazetesi yöneticisine gönderilen mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1919)
"The Times" gazetesi yöneticisine gönderilen bu mektupta bir asırdır devam etmekte olan Kuzey Kafkasya özgürlük mücadelesi anlatılmakta ve İngiliz işgal komutanlığının beyanlarına rağmen Rus Generali Denikin'in Kuzey Kafkasya'yı işgale devam etmesi protesto edilmektedir.
Keywords: The Times (Newspaper); Denikin, Anton, 1872-1947; Caucasus-History; Russian imperialism; North Caucasus; Volunteer Army; Russia; Paris-France