Alihan Kantemir'in, Aytek Namitok'un azınlıklar grubu ile konuşmasına izin vermesi için Haydar Bammat'a gönderdiği mektup - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1930)
Mektupta Aytek, Şamil, azınlıklar ve kendi çalışmalarına yer verilmiştir. Azınlıklarla olan ilişkiler hakkında kendi düşüncelerini bildirmektedir. Alihan Aytek’in azınlıklar grubu ile konuşması için Haydar Bammat’ın ona izin vermesini rica etmekte ve bu konuda kendilerinin başarılı olacakları düşüncesini savunmaktadır. Mektubun sonunda günlük hayatlarından ve bazı şahıslardan kısaca haber yazmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Namitok, Aytek, 1892-1963; Bicherakhov, Lazar, 1882-1952; Şamil, Said, 1901-1981; Haydarov, İbrahim, 1879-1949; Temirhanov, Zubeyr; Temirhanov, Murat; Mountaineers; Azerbaijanis; Georgians; Mensheviks; Warsaw-Poland