Aralarında yaşanan olaylardan dolayı Paris'teki Kuzey Kafkasyalıların aklını kaçırdığını, her grubun kendisini değerli görerek, partiden cevap beklediğini, bu işlerden çok yorulduğunu yazan Alihan Kantemir'in Tambi Elekhoti'ye mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1931)
Paris’te bizimkilerin arasında yaşananlar hiç akla sığmıyor. Ben orada bulunan hepinizin azar azar aklınızı kaçırdığınızı düşünüyorum. Daha önceki mektupta sizin hırıltılarınızla ilgili her şeyi yazmıştım. Bugün hiçbir şey ekleyemem. Yeni karar alındığı zaman resmî mektupta söylenildiği gibi ben de size bildiririm... Her taraf (grup) kendilerini değerli sayarak bizim partiden cevap bekliyorlar. Biz ne cevap verebiliriz.. Senin hadiselerine gelince, mesele kolay-düşünmek lazım. Diğer taraftan Haydar Bammat ile nasıl olmak gerekir, görüşme projesi-Kahrolsun Parti, yeni tarzda kurun, Delegasyonlara bırakın.... .... Haydar Bammat ve sen nasıl görmüyorsunuz?... Ben bu konulardan çok yoruldum...
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Paris-France; Hild; Elekhoti, Tambi, 1889-1952