Amcasından, Samsun’daki çalışmalardan, Samsun işi için en uygun olanın Mehmet Efendi olduğundan, İran üzerinden gelen İki Kızıl subaydan bahseden Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1938)
Mektubunda amcası hakında haber vermekte akabinde de Samsun’daki çalışmalardan bahsetmektedir. Samsun işini öğrendim. En uygun olarak Mehmet Efendi bulunmaktadır.... ayrıca mektubunda İran üzerinden gelen İki Kızıl subay hakkında da önemli bilgiler vermektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Samsun-Turkey; Mehmet Efendi; Iran; Red Army officers; Alihan Kantemir-Uncle