Almanlarla birlikte Müttefiklere karşı savaşan Tatar Müslümanlarının Sovyet Hükümetine teslim edilmesi üzerine, Müslüman Kardeşler Derneği'nin BM nezdinde gerçekleştirdiği protestonun haberi - (:unkn) unknown (My University, 1946)
1946'da Tribune de Lausanne Gazetesi’nde yayınlanmış “Müslüman Kardeşler tarafından düzenlenen protesto” başlıklı bir habere ait kupürdür. Müslüman Kardeşler Derneği, Almanlarla birlikte müttefiklere karşı savaşan Tatar Müslümanlarının Sovyet Hükümetine teslim edilmesini Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde protesto etmektedir. Bu protesto, Mısır'da yaklaşık bir milyon, Arap ülkelerinde ise beş milyon üyesi bulunan güçlü Müslüman Kardeşler örgütünün lideri Hasan el-Banna tarafından BM'e ve ayrıca İngiliz, Fransa ve İsviçre hükümetlerine gönderilmiştir.
Keywords: Al-Banna, Hassan, 1906-1949; Muslim Brotherhood; La Tribune de Lausanne (Newspaper); Protestation de "frères musulmans" (Article); United Nations; Tatar Muslims; Soviet Government; Germany; British Government; French Government; Swiss Government; Egypt; Arab countries; Swiss newspapers