France-Islam dergisinden L. Lecoconnier'in, yayınlanacak makalesi hakkında Bammat'a yazdığı mektup - Lecoconnier, L. (My University, 1923)
Lecoconnier mektubunda, Bammat’ın makalesinin dergilerinin bir sonraki sayısında yayınlanacağını haber vermektedir. Bammat’ın Bolşevizm ile ilgili analizlerine daha fazla önem vermek için ilk paragrafından bazı kısımları çıkardıklarını ve makalenin Haydar Bammat, Kafkasya Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı adı altında yayınlanacağını da bildirmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; France-Islam (Journal); Bolshevism; Republic of the Caucasus; Paris-France