Bammat, Alihan Kantemir ve Said Şamil'in üçlü olarak imzaladığı Milli Merkez anlaşmasını ilettiğinden, Said Şamil'i ve grubunu eleştiren Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1927)
Üçümüz tarafından imzalanan millî merkez anlaşma projesini sana iletiyorum. Ali mektubunda Said Şamil ve onun partisi, Said Şamil’le beraber faaliyette bulunanları eleştirmekte ve kendi düşüncelerini bildirmektedir. Millî merkezin durumu hakkında kısaca bilgi vermektedir.
Keywords: Şamil, Said, 1901-1981; Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Alex; Ramishvili, Noe, 1881-1930; Kurtev; Gadaev