İslambek'in Haydar Bammat'a gönderdiği ve vize işlemlerini anlatıp, İsviçre bankaları ve devalüasyon hakkında bilgi istediği mektubu - Islam Bek Khoudoiar Khan (My University, 1945)
İslambek, Haydar Bammat’ın 8 Eylül tarihli mektubuna cevap olarak gönderdiği bu mektubunda Allanovaz Han, Fransa ve İsviçre konsolosluklarındaki işlemler ve vizeler hakkında geniş bilgi vermektedir. Mektupta İsviçre bankaları ve devalüasyon hakkında Haydar Bammat’ın görüşlerini bildirmesini ve bu konuda kendisini aydınlatmasını rica etmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Islam Bek Khoudoiar Khan; Allah Nawaz Khan; Swiss newspapers; Swiss banks; French Embassy; Afghanistan Embassy; Paris-France; Devaluation