Bammat'ın, kuzeni Osman'ın Samsun'daki devlet kurumlarında işe girmesine yardımcı olması için İzmir Valisi Kazım Paşa'ya gönderdiği mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1933)
Bammat mektubunda Kazım Paşa'nın Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri Smyrné (İzmir)’de yaşamakta olduğunu duymaktan mutluluk duyduğunu dile getirmektedir. Daha önce orduda hizmet eden kuzeni Osman'ın mücevherat işini öğrendiğini ve Samsun’da bir iş kurduğunu, ancak krizlerden etkilendiğini belirterek, Kazım Paşa’nın Samsun’daki devlet kurumlarında O'na bir iş bulup bulamayacağını sormakta ve yardımcı olabilmesini rica etmektedir.
Keywords: Dirik, Mehmet Kazım, 1881-1941; Gube, Osman, 1892-1943; İzmir-Turkey; Samsun-Turkey