Gürcistan Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Noe Zhordania'nın Konsey toplantısı ve "Prométhée" dergisine dair Abdulmecid Chermoev'e gönderdiği mektup - Zhordania, Noe, 1868-1953 (My University, 1927)
Gürcistan Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Noe Zhordania, Kafkasya Üçlü Cumhuriyet Konseyi'ne yazılmış ve Azebaycan Delegasyon Başkanı Topçubaşı'ya da gönderilmiş olan mektubun bir kopyasını Kuzey Kafkasya Delegasyonu Başkanı Chermoev'e de göndermektedir. Neo mektubunda, bu üç cumhuriyeti ilgilendiren konuların Kasım 1924'te yapılan toplantı sonrası kurulan ve yetkili organlardan vekaleten görevlendirilmiş tüm temsilcilerin bulunacağı Üçlü Konsey'de görüşülmesi gerektiği konusundaki düşüncelerinin kabul göreceğinden emin olduğunu yazmakta ve "Prométhée" dergisinin tüm sorumluluğunu Kafkasya Bağımsızlık Komitesi'nin üstlendiğini ve dolayısıyla bu konuda karar mercii olduğunu bizim gibi siz de biliyorsunuz demektedir.
Keywords: Chermoev, Abdulmecid, 1882-1937; Topchubashov, Ali Mardan Bey, 1862-1934; Council of Three; Committee for the Independence of the Caucasus; Azerbaijan; Georgia; North Caucasus; Prométhée (Journal); Paris-France