Akhmeteli ve Kedia hakkında detaylı bilgiler veren V. Çoçia'nın Haydar Bammat'a mektubu - Çoçia, V. (My University, 1939)
Kediy’e durumu açıklamak için Berlin’de bulunduktan sonra Ahmeteli-Çoçia işlerinin durumu hakkında sorular ihtiva eden 8 Ağustos tarihli mektubunuzu aldım. Her ne kadar birkaç sayfa olabileceğini düşünsem de kısaca cevaplamaya çalışacağım.... Ahmeteli’nin Prag’daki tavrı tamamen %100 Kafkasya’ya karşıdır... Çoçia, Ahmeteli hakkında detaylı bilgiler verdikten sonra Ahmeteli hakkında suçlamalarda bulunmaktadır. Kediy bizi ikna etmek için Prag’a gelmiş. Kediy hakkında da önemli açıklamalarda bulunmaktadır. Ahmeteli-Çoçia işine gelince, Almanların anlattıklarına göre inceleme aşamasındadır. Şimdilik resmi olmayan yollardan devam etmektedir. Ama netice belli olduktan sonra ileride nasıl hareket etmesi gerektiği belli olacak. Bana olan güven ve sempatinizden dolayı size, yakınlarınıza ve arkadaşlarınıza çok teşekkür ederim.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Çoçia, V.; Akhmeteli, Vladimir (Lado), 1875-1942; Kedia, Michael, 1902-1954; Chavchavadze; Kavkaz (Journal); National Socialist German Workers' Party (NSDAP); Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Paris-France; Ramishvili, Noe, 1881-1930; Ukraine; Mensheviks; Hitler, Adolf, 1889-1945; Prague Marxists