Adresini bilmediğini, arkadaşlarına da soramadığını, yollarının ayrıldığını fakat çocukluğa dayanan arkadaşlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Haydar Bammat'ın çocukluk arkadaşı Bahaaddin'e mektubu - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Ne zaman kim tarafından yazıldığı belli değil ise de Haydar Bammat’a ait olabileceği düşünülmektedir. Adresini tam olarak bilmeyerek, benim seninle yazışmam arkadaşlarını kıskandırabileceğini düşünerek buradaki arkadaşlarına sormak istemedim ve bu mektubu sana gönderiyorum. Buna cevap vermek veya vermemek sana kalmıştır. Ben sadece çok eskiye, çocukluğumuza dayanan arkadaşlık görevimi yerine getiriyorum. Yollarımız çoktan ayrıldı ama benim içimde o günlerin hatırası yaşıyor... Sana yazdığımı kimseye söylemedim ve eğer sen bana cevap yazarsan kimseye söylemeyeceğime de söz veriyorum.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Bahaeddin; Şamil, Said, 1901-1981; Plélo-France