Alihan Kantemir, Barasbi Baytugan ve Vassan Girey Jabağı'nın faaliyetleri hakkında kendi görüşlerini aktaran Tambi Elekhoti'nin Haydar Bammat'a mektubu - Elekhoti, Tambi, 1889-1952 (My University, 1952)
Tambi Elekhoti, Haydar Bammat’a göndermiş olduğu mektubunda Alihan’ın Münih’teki faaliyetleri hakkında kendi görüşlerini bildirmekte ve eleştirmektedir. Ayrıca Barasbi Baytugan’ı da mektubunda prensipsiz bir şahıs olarak nitelendirmektedir.... Vassan’a yazdığın “koordinasyon merkezi”nin kuruluşu hakkında neler düşünüyorsun? “Koordinasyon merkezi” veya “komite merkezi”nin aynı şeyler olduğunu düşünüyorum. İsmin farklı olmaları önemli değildir, önemli olan projenin canlanmasıdır. Bu konuda neler düşünüyorsun?...
Keywords: Kantemir, Alihan, 1886-1963; Jabağı, Vassan Girey, 1882-1961; Munich-Germany; Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Paris-France; Albogachiev, Djemaleddin; Lausanne-Switzerland; İstanbul-Turkey; Şamil, Said, 1901-1981; Berlin-Germany; Baytugan, Barasbi, 1899-1986