Kavkaz'ın Kasım sayısını aldığını, derginin Türkçe de yayınlanmasının iyi olacağını, Rusça metinleri kendisine gönderirse tercümelerini en kısa zamanda yapacağını, gerekirse gazetecilerden yardım alabileceğini yazan Şafi Bey Rustambeyli'nin Haydar Bammat'a mektubu - Rustambeyli, Şafi Bey, 1893-1960 (My University, 1935)
Şefi Bey Rüstembeyli, Haydar Bammat’ın 11-12 Aralık tarihli mektuplarını “Kavkaz” dergisinin Kasım sayısını aldığını bildirmekte ve bu sayı hakkında kendi görüşlerini açıklamaktadır. “Kavkaz”ı başka bir isimle Türkiye için yayınlamak iyi olurdu..... Ama en zekicesi ve istenileni de “Kavkaz”ın Türkçe yayınlanmasıdır. Ben her ne kadar başka işlerim olsa da bu konuda elimden geldiği kadar çalışacağım. Eğer siz redaktörlüğü yapılmış olan Rusça metinleri bana gönderirseniz en kısa zamanda tercümesini yaparım ve gerkirse buradaki gazetecilerden yardım isterim.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Rustambeyli, Şafi Bey, 1893-1960; Mir Ali; Hoyski, Zahit Han; Yusuf Ali; Resulzade, Mehmed Emin, 1884-1955; Kavkaz (Journal)