Bammat'ın Gürcistan'a karşı hislerinden şüphe etmediğini, Osmanlı Türklerinin imparatorluk politikasının az daha Türkiye'yi mahv edeyazdığını, Ermenistan, Yahudiler ve Menşevikler'den bahseden Vakhtang Tsitsishvili'nin Haydar Bammat'a baş tarafı eksik mektubu - Tsitsishvili, Vakhtang, 1892-1964 (My University, 2026)
Mektubun baş kısmı olmamasından dolayı hangi tarihte kime gönderildiğine dair bilgi bulunmamaktadır. Ancak Haydar Bammat Bey’e gönderilmiş olduğu tahmin edilmekte olup Gürcistan, Ermenistan ve Kafkasya için neler yapılması gerektiğine dair V. Tsitsishvili’nin görüşleri yer almaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Tsitsishvili, Vakhtang, 1892-1964; Caucasia; Ottoman Empire; Turkey; Armenia; Mensheviks; Jews; Şamil, Said, 1901-1981; France