Kafkasya ile Sovyetler Birliği arasındaki savaşa müdahale edilmesi için Dağıstan, Çeçenistan ve Çerkesya halkları adına Amerikan halkına ve başkanına hitaben yazılmış yazı - (:unkn) unknown (My University, 1924)
Amerikan halkına ve başkanına hitaben yazılmış olan bu metinde, Onsekizinci yüzyılda başlamış ve sürmekte olan Kafkasya ile Sovyetler Birliği arasındaki savaşa müdahale edilmesi istenmekte ve Sovyetlerin Bakü ve Grozni’deki petrolleri ele geçirerek Avrupa’ya satmak istediği dile getirilmektedir. Ayrıca Amerika'nın, Kafkasya halkına ait petrolün ticaretini Sovyetlerin yapma hakkını tanımadığını ilan ederse, Sovyet saldırılarının gerçek amacını kaybedeceğinden bahsedilmektedir.
Keywords: America; USA; Russia; Soviet Union; Azerbaijan; Caucasus; Dagestan; Chechnya; Circassia; Baku-Azerbaijan; Grozny-Chechnya; Europe; Oil trade