Haydar Bammat tarafından Gregor Zargariantz'a gönderilen bir mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1951)
Haydar Bammat tarafından Gregor Zargariantz'a gönderilen bu mektup, Zargariantz'ın Bammat'a yazdığı 13 Ağustos 1951 tarihli mektuba cevap niteliğindedir. Bammat mektubuna, 28 Temmuz'da Paris'e yerleşmek üzere Lozan'dan ayrıldığını halen meşgul olduğu konular ve çocuklarının işleri hakkında bilgiler aktararak başlıyor. Daha sonra Almanya'da yayınlanmaya başlayan Kafkasya mecmuası ile bir alakası olmadığını belirterek bunun nedenlerini açıklıyor. Dergide yer alan Rusça pasajlardan örnekler vererek dergiye yönelik bazı eleştirilerini aktarıyor. Kafkasya halkları arasındaki ilişkilere değinen Bammat, dünya güçlerinin Kafkasya meselesi üzerindeki etkileri üzerinde de duruyor.
Keywords: Caucasus (Journal); Caucasus; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Munich-Germany; Paris-France