Çekoslovakya ve Varşova’daki kurumlar ve faaliyetler hakkında bilgi veren Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1926)
Ali mektubunda Çekoslovakya ve Varşova’daki kurumlar ve faaliyetler hakkında teferruatlı şekilde anlatmaktadır. Burada “herkesin, vatanın kurtuluşu ve bağımsızlığı ideolojisi üzerinde yürüdüğünü” de eklemektedir. Mektupta önemli bilgiler mevcuttur.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Czech Republic; Warsaw-Poland; Ankara-Turkey; Jabağı, Vassan Girey, 1882-1961; Chechnya; Yeni Dağlı Party; Prague-Czech Republic; Hatgogizm; İstanbul-Turkey