Haydar Bammat'ın Kafkasya'nın siyasi ilkelerine dair notları - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 2026)
Haydar Bammat tarafından 1934-1939 yılları arasında kaleme alındığı anlaşılan bu Fransızca müsvedde notta Bammat, Kafkasya halklarının özgürlük ve bağımsızlığı ülküsüyle takipçisi oldukları siyasetin ana hatlarını dokuz maddede özetlemiştir. Notun sonunda Rusça, anlamlandırılamayan bazı karalamalar mevcuttur.
See also the text with the registration no. HB03024.
Keywords: Caucasus-Politics; Caucasus Confederation; Notes