Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Milli Konseyi'nin amaçları, hedefleri, teşkilatı, ulusal ilişkileri, konsey üyeleri ve partileri hakkında yazı - (:unkn) unknown (My University, 2026)
Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Milli Konseyi Amaçlar ve Meseleler Millî Konsey, Kafkasya Konfederasyonu (Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Kuzey Kafkasya) üyesi bağımsız Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti’ni kurmaya ve yabancıların işgalinden ülkeyi kurtarmaya çaba gösteren Kuzey Kafkasya halkının millî siyasî ve toplumsal kurumlarının faaliyetlerini birleştirmeyi ve yönetmeyi bir vazife olarak bilir.... Millî Konsey Kurumu Millî Konsey Kuzey Kafkasya’da günümüzde kabul edilen bütün siyasî partilerin ve sorumlu toplumsal kurumların yetkili temsilcilerinden oluşmaktadır; 1. Kuzey Kafkasya Federalistler Partisi 2. Millî Demokrat Parti 3. Halk Partisi 4. Paris Millî Birliği Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Delegeleri ve Millî Konsey İlişkileri Delege Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Millî Hükümetin yasal ve yetkili temsilciliği sayılır. Millî Konseyin üyeleri Burada parti ve bu parti üyelerinin isimleri bulunmaktadır.
Keywords: North Caucasus National Council; Azerbaijan; Armenia; Georgia; Mountainous Republic of the Northern Caucasus (MRNC); Kantemir, Alihan, 1886-1963; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Musallaev, Cemaleddin, ?-1951; Avarsky, A.; Khatagogu, Murat; Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Hagondokov, Edik, 1871-1958; Kuriyev, Mutuzali; Baduev, Badi; Shakmanov, Pago; Shakov, İsmail; Jabağı, Vassan Girey, 1882-1961; Popular Party of the Caucasian Mountaineers (NPGK); Republican Federalist Party of the North Caucasus; National Democratic Party