Türk ekonomisinden, karayolu ve demiryolu hatlarından bahseden Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1931)
Haydar Bammat’ın 20 Ocak ve 5 Şubat tarihli mektuplarına cevaptır. Haydar Bammat tarafından sorulan Sivas-Erzurum hattı ile ilgili sorulara cevap vermektedir. Mektupta yabancılarla Türkler'in ilişkileri hakkında bahsetmekte ve Türklerin çok pasif kaldıkları dile getirilmektedir. Dört sayfadan oluşan bu mektubun tamamı Türk ekonomisine, özellikle karayolu ve demiryolu yapımıyla ilgili konulara ayrılmıştır. Mektubun sonunda da Mayıs’ta Budapeşte’de düzenlenecek olan sergiye katılacağını ve Türkiye’den bazı şeyler götürüleceğini haber vermektedir. “İstanbul’da gaz bulunmaktadır” cümlesi ile de mektubunu tamamlamaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; İbragim; Turks; Turkish press; Ankara-Turkey; İstanbul-Turkey; Sivas-Turkey; Erzurum-Turkey