Ermenistan ve Gürcistan Diplomatik Temsilcisi tarafından Albay Gappa'ya gönderilen mektup - (:unkn) unknown (My University, 1919)
Ermenistan ve Gürcistan Diplomatik Temsilcisi tarafından antant güçlerini temsilen Kafkas-Ötesi işgal sorumluluğunu İngilizlerden devralmak üzere Gürcistan'a gelen İtalyan Albayı Gappa'ya hitaben yazılan mektupta; Kafkas-Ötesi hükümetleriyle Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti arasındaki sınır anlaşmazlıkları hakkında bilgi verilmektedir. Mektupta Abhazya, Güney Osetya, Zakatala eyaleti ve Bakü eyaletinin Kuba ilçesinin anlaşmazlık bölgeleri olduğu belirtilmekte ve Kafkas-Ötesi Cumhuriyetleri ile Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti arasında bu bölgelerin statüsüne ilişkin henüz herhangi bir anlaşma yapılmadığı bildirilmektedir. Komşu Cumhuriyetler tarafından bu bölgelerle ilgili olarak üstelenilen veya üstlenilebilecek hiçbir yükümlülüğün Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Hükümeti tarafından tanınmayacağı iletilmektedir. Ayrıca, Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti Hükümetinin İtalya ile dostane ilişkiler kurmayı hedeflemekte olup, yetkili makamlarla doğrudan ilişkiler kurulması durumunda iki devlet arasındaki ekonomik bağların geliştirilmesine destek verileceği ifade edilmektedir.
Keywords: Gabba, Melchiade, 1874-1952; Italian Military Mission-Transcaucasia; Caucasus-Italian relations; Economic treaties; North Caucasus; Georgia; Azerbaijan