Haydar Bammat tarafından kaleme alınan "Türkiye'nin Kaderi / Türkler ve İslam" başlıklı kitap çalışmasının taslağı - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1943)
Bu makale taslağı Temmuz 1943'de İsviçre'de "Le Mois Suisse" dergisinin 52. sayısında "La Position de la Turquie (Türkiye'nin Konumu)" başlığı altında geniş hacimli makale olarak Georges Rivoire mahlasıyla yayınlanmıştır.
Keywords: Le Destin Turc/ Les Turcs et l'Islam (Book); La Position de la Turquie (Article); Turkey; Islam; Islamic civilization; Islamic World; Le Mois Suisse (Journal)