T. Du. İle görüşmesini aktaran Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1937)
T. Du.. ile görüştüm. Mektubunda bu görüşmeden bahsetmektedir. Bizim tepegöz senin hangi konuda yazacağını sordu ve ay sonunda uzun bir yola çıkma olasılığı olduğunu söyledi. Vassan iki ay sonra bir gazetenin temsilcisi olarak buraya gelmek istiyor... Ha.. Bey seni sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Ayrıca mektubunda M. Em.’e de yer vermiştir.
The letter was written by Alihan Kantemir under a pen name.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Fazri; Resulzade, Mehmed Emin, 1884-1955; T. Du.; Jabağı, Vassan Girey, 1882-1961; Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945; Kantemir, Alihan, 1886-1963