Japon İmparatorluğu'nun Kafkasya ve Rusya ile olan ilişkilerinden bahseden yazı - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 2026)
Japonya İmparatorluğu Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Kuzey Kafkasya’da yaşayan Kafkasya halkının bağımsız ülke kurma konusundaki millî düşüncelerini olumlu karşılar. Kafkasya coğrafik, ekonomik ve stratejik konumu bakımından bir bütündür. Devamında da Japonya’nın Kafkasya ve Rusya ile olan ilişkilerinden kısaca bahsedilmektedir. Bir de Ussui’ye gönderilen hatıra notlar hakkında küçük bir not bulunmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Caucasia; Japanese Empire; Russia; Azerbaijan; Georgia; Armenia; North Caucasus; Usui, Shigeki, 1898-1941