Yeni yılını tebrik eden, pasaport konusunda yardımcı olamayacağını ve adresini yazarsa kendisine 1000 Frank göndereceğini bildiren Haydar Bammat'ın Elizbar Vachnadze'ye mektubu - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1939)
Mektubunuzu aldım. Yeni yıl kutlamaları için teşekkür ederim ve size de aynı şeyleri dilerim. Tsaguriya ile sizin, “Kafkas”a karşı çıktığınıza dair söylentiye anlam veremedim. Pasaport işlemine gelince, size yardım edemem. Umarım bir şekilde kendiniz veya arkadaşlarınızın yardımıyla yerleşirsiniz. S. K.’ye sizin tarafınızdan gelen suçlamalara dikkatsiz kalamam bu problem mutlaka ortaya çıkmalıdır. Sizin mektubunuzu ona iletirim, ne şekilde davranırsa kendisi bilir... Bana sorduğunuz belgeler sizi ilgilendirdiği kadar beni de ilgilendiriyor. Ancak ben almadım. Bu belgelerin var olduğundan emin misiniz? S. K. Orada bulunmamıştır ve K. İle görüşmemiştir. 1 Şubat’ta bana adres bildirin, size 1000 Fr. Göndereceğim. İmza G. B. (Muhtemelen Haydar Bammat Bammat) Saygılı İrina Aleksandrovna, Elizbar’dan tarihsiz ve adressiz bir mektup aldım. Nereye göndereceğimi bilemediğim için sizi rahatsız ediyorum. Bu mektubu ona göndermenizi rica ederim. İmza G. B.
Copy of the letter
Keywords: Tsaguria, M.K.; Kavkaz (Journal); Aleksandrovna, İrina; Vachnadze, Elizbar