Makalesini gönderdiğinden, Petroviç-Bammat anlaşmazlığından, ayrıca Spiridon Kedia'dan hiç bahsetmediğine değinen Tambi Elekhoti'nin Haydar Bammat'a mektubu - Elekhoti, Tambi, 1889-1952 (My University, 1939)
1. Makaleyi gönderiyorum. Keladze’nin bütün düzeltmeleri buraya Bievres’e göndermesini rica ederim... 2. Materyallerin sayısına bakmanız gerekiyor… 3. Arkadaşlardan aşağı yukarı aynı zamanda göndermelerini isteyebilir misiniz... 4. Vl. Petroviç’teydim. O bana aranızda geçen anlaşmazlığı anlattı. 5. Spiridon’un teklifi ile ilgili yazmış olduğum mektubu aldınız mı?...
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Elekhoti, Tambi, 1889-1952; Keladze, D.; Hacıbeyli, Ceyhun, 1891-1962; Petrovich; Kedia, Spiridon, 1884-1948; Bièvres-France