Bazı komitelere giremeyeceğini, kendisini anlayışla karşılaması gerektiğini bildiren Zurab Avalishvili'nin Haydar Bammat'a mektubu - Avalishvili, Zurab, 1876-1944 (My University, 1942)
Aramızda kalsın; benim bazı komitelere girmem için beni tutmak için olta atmışlar. Az kalsın oltaya takılacaktım.... Şu anki iş, gazeteler.... Burada bu konular ile ilgili açıklamalarda bulunmakta ve Haydar Bammat’ın kendisini anlayışla karşılayacağını dile getirmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Avalishvili, Zurab, 1876-1944; Gabashvili, Revaz, 1882-1969; Assatiani, Alexander; Munich-Germany