Alihan Kantemir'in, İran'a yapacağı seyahatle ilgili Haydar Bammat'a yazdığı cevabi mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1938)
Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'ın 6 Haziran tarihli mektubuna cevaptır. Kantemir, İran’a gitmek için vize almaya çalıştığını belirtmekte ve seyahatinin yaklaşık maliyetinin ne olacağını yazmaktadır. “Zarya Kavkaza” dergisinin Mayıs sayısını alıp almadığını sormaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Temir, Murat; Ankara-Turkey; İstanbul-Turkey; Eskişehir-Turkey; Iran; Zarya Kavkaza (Journal); Armenian question