Alihan ile görüşmelerine sevindiğini, Venezuela'ya vize aldığını fakat Türkiye'ye gitmek istediğini, bu sebeple geciktirdiğini bildiren Pago Shakmanov'un Haydar Bammat'a mektubu - Shakmanov, Pago (My University, 1947)
17 Temmuz tarihli mektubunuzu aldım. Geç cevap yazmakta olduğum için özür dilerim. Bir haftadır oda müfettişliğinden kaçıyorum ve ancak yazabildim. Alihan ile olan görüşmeleriniz bizi sevindirdi. Ben Venezuela’ya vize aldım. Türkiye meselesi sebebiyle gitmeyi geciktirdim. Eğer bu mesele çözülürse Türkiye’ye gitme yolunu aramak istiyorum. Murat tekrar Reggio Emilia’da.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Shakmanov, Pago; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Said; Umar, Seyfuddin; Dağlı (Donogo), Murat; Reggio Emilia-Italy; Refugee Camps-Italy; Venezuela; Turkey