Haydar Bammat'ın Payot Yayınevi'nin genel sekreterine gönderdiği mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1963)
Haydar Bammat'ın Payot Yayınevi'nin genel sekreterine gönderdiği mektupta, Yayınevi'nin 30 Haziran 1963 tarihli satış raporunu ve Lozan Bankalar Birliği tarafından kendisine 593,30 İsviçre Frangı tutarında bir ücretin ödendiği bilgisini aldığını, "Müslümanların medeniyete katkısı" başlıklı eserinin üç nüshasını (Fransızca, Almanca ve Arapça) gönderdiğini, kitabın İngilizce baskısının da olduğunu ama ne yazık ki elinde kalmadığını ve "Visages de l'Islam" başlıklı kitabının kısa süre sonra İstanbul'da satışta olacağını bildirmektedir. 5-12 Kasım tarihleri ​​arasında Lozan'a gelmeyi planladığnı ve bu vesileyle hem kendisiyle hem de Marc Payot'la da tanışmak istediğini de eklemektedir.
Keywords: Hutter, Jean; Payot (Publisher); Visages de l'Islam (Book); Apport des musulmans â la civilisation (Brochure); Book sales; İstanbul-Turkey; Paris-France; Lausanne-Switzerland