Kafkasya'nın dört cumhuriyetinin üç yıldır Rus Kızıl Ordusu'nun işgali altında acılar çektiğini, halkların bu baskılara karşı ayaklandıklarını, fakat bu ayaklanmaların acımasızca bastırıldığını bildiren, Kafkas halklarının barışa kavuşmak isteğini, bağımsızlıklarını koruma konusundaki kararlı tutumunu Polonya halkına iletmesi konusunda Ermenistan, Azerbaycan, Kuzey Kafkasya ve Gürcistan temsilcilerinin Romanya’nın özel ve tam yetkili Paris Büyükelçisi Constantin Diamandy'e yazdıkları mektup - Khatisian, Alexander, 1874-1945; Topchubashov, Ali Mardan Bey, 1862-1934; Bammat, Haydar, 1890-1965; Chkhenkeli, Akaki, 1874-1959 (My University, 1924)
This letter is identical to letters numbered HB01905 and HB01906.
Keywords: Diamandy, Constantin, 1868-1931; Khatisian, Alexander, 1874-1945; Topchubashov, Ali Mardan Bey, 1862-1934; Bammat, Haydar, 1890-1965; Chkhenkeli, Akaki, 1874-1959; Armenia; Azerbaijan; North Caucasus; Georgia; Russia; Romanian Embassy-Paris; Romania; Red Army-Russia; Caucasian Union Council-Paris; Paris-France