Bammat'ın ülkelerine kabul edecekleri Yugoslavyalı göçmenlerle birlikte Çerkes ve Dağıstanlı Müslümanları da kabul etmeleri için Suriye Başbakanı Jamil Mardam Bey'e yazdığı mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1947)
Bammat Jamil Mardam Bey'e yazdığı mektubunda; Suriye Hükümeti’nin İtalya'daki 8000 Yugoslav mahkuma misafirperverlik gösterme kararı aldığı haberini Prens Mohammed Ali’nin kendisine ilettiğini bildirerek, İtalya kamplarındaki Kafkasyalı mahkumların durumlarından bahsetmektedir. Ayrıca Ankara Hükümeti'nin Türk kökenli mültecileri kabul etme kararının da büyük rahatsızlık yarattığını belirtmektedir. Mardam Bey'den Suriye’nin kabul etmeyi planladığı mahkumlar arasına 300-350 kadar Çerkes ve Dağıstanlıdan oluşan bir birliğe de yer açılmasını rica etmektedir.
See also the letter with the registration no. HB03006.
Keywords: Mardam Bey, Jamil, 1895-1960; Mohammed Ali; Muslim refugees-Italy; Circassians; Yugoslavian prisoners; Dagestan prisoners; North Caucasus; Egyptian newspapers; Syria; Turkey; Lausanne-Switzerland; Ouch-Switzerland