Yeni yılını kutlayan, iki hemşehrisi için yardım isteyen Salih Gadjiev'in Haydar Bammat'a mektubu - Gadjiev, Salih (My University, 1948)
Haydar Bammat’ın yeni yılını kutlamakta ve mektubunda çok zor durumda olan iki hemşehrisi için Haydar Bammat’tan yardım istemektedir. Ayrıca Haydar Bammat’ın Papa ile görüşmesinden dolayı ona teşekkür etmektedir. Mektubun sonunda da Ramazan’ın hapisten çıkarılması için ona yardımcı olmaya çalışan Dr. İnsabato ile konuştuğunu not etmiştir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Gadjiev, Salih; Insabato, Enrico, 1878-1963; İsmail Ahmet Ramazan; Italian Ministry of Foreign Affairs; Papa; Dagestanis; Russians; Italians; Refugee Camps-Italy; Prisons-Italy; Austria; Italy