Oksana Tokarzewski-Karaszewicz'in Caucasian Quarterly'de Ukrayna ile ilgili yayınlanan makalelelere dair görüşlerini ihtiva eden mektup - Tokarzewski-Karaszewicz, Oksana, 1897-1950 (My University, 1939)
Tokary tarafından yazılan bu mektupta, Caucase dergisinde yayınlanan makalede Elekhoti’nin Ukrayna hakkında yaptığı hatalar hedef alınmakta ve bunun gibi hataların Ukrayna ile Kafkasya arasında sadece derin bir boşluk yaratabileceğinden endişe duydukları dile getirilmektedir. Ayrıca bugüne kadar başardığı işler ve yürüttüğü mücadele için Bammat'ı takdir ettiklerini yazmaktadır. Tokary mektubun ekinde Corriere'de çıkan son yazısını da göndermektedir.
Keywords: Elekhoti, Tambi, 1889-1952; Circassians; Caucasus; Prometheism; Corriere; Ukraine; Berlin-Germany; Paris-France; Rome-Italy; Caucasian Quarterly (Journal)