18 Ekim'de kamptan 140 Müslüman'ın Mısır'a götürüldüğünü, 20 gündür onlardan mektup alınamadığını, Ruslar'a teslim edilip edilmedikleri konusunda endişe içinde olduklarını, onlardan haber almak istediklerini bildiren Salih Gadjiev'in Haydar Bammat'a mektubu - Gadjiev, Salih (My University, 1947)
18 Ekim’de bizim kamptan 140 Müslüman’ı Mısır’a götürdüler. Onlardan hiç haber alamadık ve çok endişe içindeyiz. Onları Rusya’ya teslim ettiklerini düşünüyoruz. Onların Mısır’a gidip gitmedikleri konusunda bize haber verebilir misiniz. Yoksa bu da sıradaki kandırmalardan biri miydi....
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Gadjiev, Salih; Egypt; International Refugee Organization (IRO); Nureddin; Penzulayev, Gamzat Suran; Refugee Camps-Italy; Reggio Emilia-Italy; Ali Khadji Akushin, 1847-1930