Alihan Kantemir'in Haydar Bammat'a yazdığı ve dayısı Bekir Sami Kunduh'un bahsettiği konular hakkında gönderdiği mektubu - Kantemir, Alihan, 1886-1963 (My University, 1938)
Haydar Bammat’a cevaben yazılan bu mektupta amcası (muhtemelen Bekir Sami Kunduh'tan bahsediliyor) ve bir satıcıdan bahsedilmektedir. Action National’in temsilcilerinin kendisiyle görüştüklerini anlatmakta ve Ebubekir Pliev'den bahsetmektedir. Kantemir "dayısının" Haydar Bammat’ın Türkiye'ye gitmesinin uygun olmadığını ve beklemesi gerektiğini ifade etmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Kunduh, Bekir Sami, 1865-1933; Pliev, Ebubekir; Action National; Turkey