Haydar Bammat'ın sağlık durumunu soran, Emoukhvari’nin makalesi ile Gürcistan’ın Doğu ve Batı arasındaki yeri ve siyasetteki önemi hakkında görüşlerini bildiren Giorgi Kvinitadze'nin Haydar Bammat'a mektubu - Kvinitadze, Giorgi, 1874-1970 (My University, 1939)
Sağlık problemlerinizin olduğunu duymuştum ancak bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum. Ben de bu sıralar hastaydım... Mektubunda Emukvari’nin makalesi hakkındaki görüşlerini bildirdikten sonra Gürcistan’ın Doğu ve Batı arasındaki yeri ve siyasetteki önemi hakkında önemli görüşlerde bulunmaktadır. Gürcistan kendi tarihinde Yunanlılar ile olan savaşı biliyorlar. Biz o zamanlarda Batılılar le değil Doğulular ile bir yer aldık. O sırada Yunanlıların Müslüman dünyası ile savaşı vardı...
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Kvinitadze, Giorgi, 1874-1970; Emoukhvari, Lado; Articles; Tsereteli, Mikheil, 1878-1965; Armenians; Muslims; Turkey; Iran; Greeks