Derginin Türkçe de olması gerektiğinden, dergi için topladıkları paradan bahseden Osman Gube'nin Haydar Bammat'a mektubu - Gube, Osman, 1892-1943 (My University, 1934)
Mektupta İbrahim Bey ile olan görüşmelerine ve onun hakkındaki görüşlerine yer vermiştir. Daha sonra dergiden bahsetmekte ve şöyle devam etmektedir; ‘.. Dergi çok güzel, çok etkilendim. Fakat Türkiye için biraz da olsun Türkçe olması gerekir. Bize kalırsa her iki dilde aynı baskıda, biraz da ucuz ve hacimli olmasını isterdik. Ancak derginin geleceği bizi çok düşündürüyor...’ Akabinde de dergi için topladıkları para hakkında haber vermekte ve gelecek sayısını Rusça ve Türkçe hazırlayarak 20-25 adet göndermesini rica etmektedir.
Keywords: Gube, Osman, 1892-1943; Bammat, Haydar, 1890-1965; İbrahim Bey; Samsun-Turkey; İstanbul-Turkey; Ruduşli, Said; Rustambeyli, Şafi Bey, 1893-1960; Ramizade; Şarettin; Kavkaz (Journal)