Bammat'ın Paris Barış Konferansı ile ilgili olarak Konferans Genel Sekreteri'ne gönderdiği mektup - Bammat, Haydar, 1890-1965 (My University, 1919)
Bammat mektubunda; kendi bağımsızlıklarını savunmak üzere Çar İmparatorluğu'na karşı savaşan Çerkes ve Dağıstanlı halkların 11 Mayıs 1918'de bağımsızlıklarını ilan ettiklerini anlatarak Genel Barış Konferansı'na davet edilp edilmediklerini sormaktadır. Ayrıca bu halkların sadece savunma amaçlı savaştıklarını ve asla sınırları geçmediklerini açıklayarak kendisinden cevap beklediğini yazmaktadır.
Keywords: Paris Peace Conference, 1919-1920; Wilson, Woodrow, 1856- 1924; Wilson's 1918 Fourteen Points; Circassia; Dagestan; Tsarist Empire; Russian Revolution, 1917; Soviet Government; Finland; Poland; Bern-Switzerland; Quai d'Orsay-Paris; Paris-France