Kuzey Kafkasya Cumhuriyetçi Federalist Partisi'nin yayınladığı beyannamede aldığı kararlar şunlardır: 1-Kuzey Kafkasya'nın işgalden kurtarılması, 2-Kafkasya'nın federal cumhuriyetinin yeniden kurulması, 3-Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ve Güney Kafkasya'nın ortak Kafkas Devletinin kurulması - Kuzey Kafkasya Cumhuriyetçi Federalist Partisi (My University, 1928)
Ülkede ve yurt dışında Kuzey Kafkasya’nın bağımsızlığı için uzun zamandır çalışmakta olan eski bakanlar, meclis üyeleri, siyasetçiler ve siyasi gruplar aşağıda bildirisi bulunan bir tek parti altında birleşmişlerdir: Kuzey Kafkasya Halkı yüzyıllardır kendi devletinin bağımsızlığı için savaşmaktadır.
Keywords: Dagestan; Circassians; Russia; Anatolia-Turkey; Azerbaijan; Armenia; Georgia; Federalist Republican Party of the North Caucasus