Tambi Elekhoti'nin öne sürdüğü gibi Fransa'da Kuzey Kafkasyalılar için bir köy kurulması ve tarımla uğraşacaklar için uzun vadeli kredi imkanlarının araştırılması konusunda Şamba Balinov'un Haydar Bammat'a mektubu - Balinov, Şamba, 1894-1959 (My University, 1949)
Şu anda IRO’da çalışıyorum. İş 13-14 saat zamanımı alıyor.... Ponsot’ya yazdığım mektuplardan bir şey çıkmadı. Şu anlarda Kuzey Kafkasyalılar ile ilgili yeni düşünce ortaya çıktı ve bu düşünceyi Tambi Elekhoti öne sürdü. Konu Fransa’da Kuzey Kafkasya ve Kumukların köyünü yapmak ile ilgilidir. Ben ona 637 kişinin listesini gönderdim.... Bu konuda Ahmet ile görüştüm. 400 kişinin listesini göndereceğini söyledi... Haydar Bammat’ın tarımsal üretim ile uğraşmak isteyenler için uzun vadeli kredi alma konusunda onlara yardımcı olmasını rica etmektedir.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Balinov, Şamba, 1894-1959; Elekhoti, Tambi, 1889-1952; Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Kantemir, Alihan, 1886-1963; America; Paris-France; Ponsot, Henri, 1877-1963; International Refugee Organization (IRO); Caucasia; Kumyks; Church World Service; Agricultural loans; Bank loans