Ahmet Nebi Magoma ile birlikte katıldıkları Kuzey Kafkasya Kızılhaçı'nın oluşumuyla ilgili toplantı hakkında bilgi veren Nasreddin Murathan'ın Haydar Bammat'a mektubu - Murathan, Nasreddin, 1904-1970 (My University, 1948)
Bu mektubunda 15 Mart 1948 tarihinde "Kuzey Kafkasya Kızılhaçı"nın oluşumu ile ilgili toplantıya Ahmet ile ikisinin davetli olduklarını, bu toplantıya katılanlar ve toplantının muhtevası ile ilgili geniş bilgi vermektedir. Bunların yanında Vassan Girey Jabağı ile olan konuşmalarını, mülteciler ve SKNO hakkında anlatmaktadır. 18 Nisan’da ikinci toplantının olduğunu ve 29-30 Nisan’da Ahmet’in yönetimi altında Bolşevizme karşı gelen kurumlar ile birleşerek tekrar toplantı düzenleneceğini haber vermektedir. Bu çalışma genişlediği takdirde bir merkez kurmaları gerektiğini ve o zaman Haydar Bammat’ın bizzat katılmasını veya tavsiyelerde bulunmasını ve danışmanlık yapmasını rica etmektedir. Türkiye’de İstanbul’da Kuzey Kafkasya Kurumu hatta Pşımaho Kotse’nin başında bulunduğu Kafkasyalıların Merkezi’nin kurulduğunu duyduklarını iletmektedir. Mektubun sonlarında da kendi kadrolarındaki şahısların isimlerini ve çalışmalarını kısaca anlatmaktadır.
Keywords: Bammat, Haydar, 1890-1965; Magoma, Ahmed Nebi, 1897-1961; Namitok, Aytek, 1892-1963; Red Cross; Halil; Jabağı, Vassan Girey, 1882-1961; Bilatti, Balo; Abdurrahman; Salamov Petr; Elekhoti, Tambi, 1889-1952; Kutov, Şaban; Aday Pasha Mustafa; Shadov, Selim; Sultan Duduev; Dıshkovich; Batır; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Fatalibeyli, Abdurrahman, 1908-1954; Şerafeddin; Kotse, Pşımaho, 1884-1962; Murat; Abbati; Adilbek; Tuganov, Musa Bey, 1882-1950; Musallaev, Cemaleddin, ?-1951; Bicherakhov, Lazar, 1882-1952; Bisholti; Kabardians; Karachays; Circassians; Ossetians; Balkars; Caucasians; Refugees; SKNO; North Caucasus Center; Circassian Board; American Military Attaché; Bolsheviks; Frankfurt-Germany; France; Munich-Germany; Washington-USA; Italy; Turkey