Üç haftadır Amerikanın Sesi'nin Azerbaycan bölümünde çalıştığını bildiren Yusuf Umaş'ın Haydar Bammat'a mektubu - Umaş, Yusuf (My University, 1951)
Üç haftadır “Amerikanın Sesi”nin Azerbaycan bölümünde çalışıyorum. 24 Haziran açılış günü için çok çalışmam lazım. O gün Tatarlar, Ermeniler ve Özbekler “seslerini duyuracaklar”. Ben Dağlılar bölümü için elimden geleni yapacağım... Bu konuda kısaca haber vermektedir.
Keywords: Azerbaijan; Voice of America Radio; Bammat, Haydar, 1890-1965; Umaş, Yusuf; Tatars; Uzbeks; Dagestanis; Caucasia; Germany