Sağlığı elverirse Berlin'e gelmesinden, bunun sevinç yaratacağından, ailesini Türkiye'ye gönderdiğinden bahseden, kendisine yaptığı yardımlar için teşekkür eden Halil Bey Hasmemmedov'un Haydar Bammat'a mektubu - Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945 (My University, 1939)
Haydar Bammat’ın sağlığı el verirse Berlin’e gelmesinin oradakiler için büyük bir yarar ve sevinç yaratacağını belirtmekte ve şunları eklemektedir; Alihan ikimiz yazı hazırladık. Bu ayın 22’sinde benimkileri buradaki Türkiye Konsolosluğu vasıtasıyla Ankara’ya gönderdim... Halil sağlığı sebebiyle maddî ve manevî yardımlarından ve kendisine doktor bulmasından dolayı Haydar Bammat’a teşekkürlerini iletmektedir.
Keywords: Hasmemmedov, Halil Bey (Gürgören), 1873-1945; Bammat, Haydar, 1890-1965; Kantemir, Alihan, 1886-1963; Ankara-Turkey; Iran; Berlin-Germany; Klaus, Georg; Turkish Consulate-Berlin